Transmetre valors i conèixer com aprenen els infants dels cinc continents. Aquest és l’objectiu de l’ONG mataronina Kids Around the World. En menys d’un mes, dos dels seus integrants engeguen una aventura que els portarà a recórrer una vintena de països en el temps que dura un curs escolar, és a dir, entre el setembre d’aquest 2015 i el juny del proper 2016. Un dels punts forts d’aquest projecte és la difusió de valors entre infants de tot el planeta que tenen entre 9 i 12 anys. Per anar-los donant a conèixer mentre van desplaçant-se per tot el planeta, en Xavier Pallàs i l’Anna Bertran connectaran a través d’internet amb les escoles mataronines des d’escoles de Moçambic, Etiòpia, Birmània, Vietnam, Austràlia o Mèxic.

Precisament, els promotors d’aquest projecte han escollit promoure valors en nens i nenes en edat escolar perquè consideren que ells són el futur del planeta. Per aquests dos especialistes en emergències i en infermeria mostrar-los com aprenen, com viuen o com juguen infants de la seva mateixa edat, els dóna l’oportunitat de poder conèixer el món com és sense cap filtre.
Un projecte que també comptarà amb la col·laboració de Mataró Ràdio que farà difusió de les descobertes i de les activitats que facin amb les escoles que visitin. La primera parada d’aquest viatge estarà a Moçambic i l’última, abans de tornar a Mataró, serà Islàndia.