Quan estàs fora de casa és natural trobar a faltar la família, els amics, els companys de feina, fins i tot, a les persones que acostumes a trobar-te al metro quan vas a treballar, la senyora del quiosc de cada matí, o el cambrer del bar on fas el cafè o veus el futbol prenent unes cervesetes, tots et recorden a la teva terra.

En aquest viatge hem tingut la sort de conèixer gent que per uns dies ens han fet de “família”, per què el que és comú a tot el món són les FAMÍLIES!

Famílies com a Moçambic, que ens mostraven la relació que tenen amb la comunitat des de petits, que difereix força de la nostra, a Etiòpia ens obrien les portes de casa seva per prendre una tassa de cafè etíop i per compartir un dinar de diumenge en família.A l’Índia ens acollien com a dos més del poble i participàvem en les seves festes tradicionals, a Filipines érem com els dos cosins o nebots que feia anys que no veien i que després d’un temps fora, tornaven a casa. A Austràlia al final vam acabar sent els millors companys de pis que havien tingut en anys; potser no és el concepte de família que s’enten tradicionalment,però en el fons eren FAMÍLIES.

I ens esperava Argentina, on la nostra família autèntica ens acompanyaria en una part d’aquest viatge i on altres amics ja ho havien fet abans. Amb la Blanca, l’Àlex, en Joan i la Mari, i finalment en Raül hem passejat per Buenos Aires, hem compartit “asados argentins” deliciosos, hem rigut, hem explicat de viva veu les nostres peripècies pel món, però sobretot hem gaudit de la seva companyia i el caliu de la FAMÍLIA.

A Argentina, per això, també hem trobat persones que sense ser família s’han convertit en grans amfitrions del seu país; la Puri i l’Aldo que amb la seva simpàtica manera de fer, el seu caràcter “hinchapelotas”, com es defineix la Puri, la paciència i do de paraula de l’Aldo, i la resta de la seva família de Villa Martelli (l’Ari, la Lucia, la Mara, etc.) ens hem trobat com a casa sense ser-hi.

La paraula FAMÍLIA, en aquest viatge ha adquirit una altra dimensió per nosaltres, família en el fons és tot aquell que en un moment o altre de la nostra vida apareix i s’hi acaba fent un foradet per sempre amb la seva manera d’acollir-nos, d’ensenyar-nos, de cuidar-nos i d’estimar-nos d’una manera o altra.

Podem dir que som afortunats de tenir les nostres pròpies famílies, a les quals els volem agrair infinitament que siguin al nostre costat en aquesta aventura, i també ho som perquè, repartides pel món, hi tenim l’altra família, una gran FAMÍLIA del món!